Valoa pimeyteen

Se tapahtuu joka vuosi pimeän vuodenajan alussa, yleensä useamman kerran. Joku tuttu voihkii nähneensä ensimmäiset jouluvalot, vaikka eihän vielä ole aika, kun on vasta syys-lokakuu. Minä kuulin ensimmäisen valituksen juuri nyt kuun vaihteessa ja jäin miettimään, miksi koristevalot herättävät niinkin vahvaa vastustusta ja mielletään juuri jouluvaloiksi. Jouluiset hahmot, kuviot ja värit ovat tietysti asia erikseen, mutta miksi kirkkaita tai yksivärisiä valoja ei voisi käyttää puutarhan, julkisivujen ja kodin koristukseen myös muulloin kuin joulun lähistöllä?

Jouluista vain vain kaunista? (Kuva: Vegas.com)
Hassuja ollaan, me suomalaiset nimittäin. Täällä me asutaan maassa, jossa on pimeää (tai muuten harmaata) yli puolet vuodesta, mutta silti valtaosaa tuntuu suorastaan ahdistavan se ajatus, että piemyteen tuotaisiin pieni valonripaus koristevaloilla. Koska nehän on JOULUvalot. Mieluummin sitten tarvotaan ja voivotellaan ankeassa pimeydessä, koska eihän vielä ole joulu. Minusta olisi van tervetullut muutos, jos pimeyttä osattaisiin entistä paaremmin täyttää valolla. Joulukuun lähestyessä huomaa aina koristevalojen piristävän julmimman pimeyden keskellä, miksi sitä ei voisi aloittaa jo aiemmin?

Tunnelmavaloja kyllä löytyisi joka vuodenaikaan ja tilanteeseen. (Kuva: Ireparhome.com)
Miksei valoa voisi käyttää enemmän myös sisustuksessa kodin sisätiloissa. Siinä onkin tapahtunut mielestäni jonkinlaista muutosta viime vuosina, kun esimerkiksi  La Case de cousin Paulin palloketjuista (ja kopioista) on tullut supersuosittuja. 

Itsehän rakastan tunnelmavalaistusta ja kotonani on harvoin täysi valaistus päällä, ellei valoa todella tarvita. Mieluummin sytytän hämärällä vain muutaman pöytälampun jonnekin nurkkiin sopivan pehmeää valoa antamaan. Myös puiden rakastajana tämä iritelmä miellyttäisi minunkin silmääni yhtenä kodin valoelementtinä.

(Kuva: IdeasHomeConcept.com)

Samantyyppinen ratkaisuhan minulta jo iteasiassa löytyykin, kun päätin viime syksynä kietaista seinällä oelvaan metallipuuhun valoketjun. Tämän piti itseasiassa olla vain joulunajan koriste, mutta sai lopulta jäädä paikoilleen.


Valoilla koristeltiin juhaltilaa myös sisareni häissä pari vuotta sitten. Tämä näytti upealta muuten hiukan hämärässä tilassa etenkin elokuun illan hiukan pimetessä.

 

Mitä mieltä te olette valokoristelusta, hot or not? Joulun juttu vai sopii muulloinkin? Millaisia valoideoita teiltä löytyy?


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 kommenttia:

Lähetä kommentti