Kiireettömyyttä

Viime viikolla tieni vei Keski-Suomen kautta Pohjanmaan lakeuksille. Olipas melkoinen perhepläjäys ja ensi viikolla pääsiäisen tiedossa vielä laajempi versio. Pitäähän sukulointia vähän hajoitella, ettei tule äkkirysäyksestä slaagia.

Siskoni sai yhtenä päivänä talvihermoromahduksen. Useamman minuutin kuului hirveä pitelemätön paasaus siitä, miten totaalisen kyllästynyt hän on talveen ja lumeen ja siihen, että ulkona pitää tehdä kaikki sen ehdoilla. Ymmärrän häntä, kyllähän se oikea kevät saisi tulla jo. Ennen kaikkea olen kyllästynyt kylmyyteen ja jatkuvaan pukemiseen. Kunpa saisi vain pukata ballerinat jalkaan ja heittää kevyen takin harteille ulos mennessä. Siskoparalla on vielä päivittäin huolehdittavana pikkupojan kerrospukeutuminen, joten hermojen pettäminen on jo oikeutettua.

On tässä kevään myöhästymisessä jotain hyvääkin, kun synkistä synkimmän taven jälkeen saa vihdoinkin nauttia auringonpaisteesta ja hohtavista hangista. Viikonlopun ohjelmassa oli muun muassa kävelyretki joen jäällä. Perinteinen vipukelkka oli ikävä kyllä epäkunnossa.Pikkujätkällä on liikuttava tapa tankata läheisyyttä pyrkimällä ihokontaktiin. Aina välillä hän hakeutuu tutun aikuisen lähelle silittämään kättä ja mietiskelemään hiljaisuudessa. (kuvioon tosin kuuluu myös kämmenselän jänteiden nitkuttaminen, mikä on toiselle osapuolelle vähemmän mielyttävää)
Autossa osaa jo odottaa sitä, että vierestä kuuluu käsky ottaa hanska pois ja ojentaa käsi ulottuville.


Uskaltauduin myös hiihtämään ensimmäisen kerran sitten 12 vuoden. Onko tämkin koululiikuntatrauma kohta voitettu vai alanko siirtyä lopullisesti täti-ihmisten sarjaan?  Mutta kelpaahan näissä nkymissä ylhäisessä yksinäisyydessä sivakoida. Varsinkaan, kun kukaan ei ole näkemässä niitä tasaisella ladulla nurin menemisiä...Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

2 kommenttia:

 1. Kyllä mä ymmärrän että talvi alkaa joitain jo tympimään. Meilläkin on kevät tosi myöhässä, vaikka lunta ei enää olekaan. Kauniit kuvat joka tapauksessa :-)

  Jos ne räystäät pian alkavat tippumaan (tai ainakin se vesi niistä).

  Mukavaa loppuviikkoa,
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo taitaa olla, että kevät on vähän myöhässä laajemminkin Euroopassa. Mut räystäät sentään tippuu jo päivällä auringon vuoksi ja ainakin täällä etelässä kadutkin alkaa olla sulia ja kuivia. Jotain edistystä sentään. Ensi viikolla pitäisi pikkuisen lämmetäkin.

   Kiitos samoin sinne!

   Poista