Valoenergiaa


Tämä talvi on ollut jotenkin erilainen. En ole oikein koskaan ollut talvi-ihminen. Yleensä kitisen ensilumesta lähtien sitä, miten inhottavan kylmää ja ankeaa kaikki on. Tänä talvena olen kuitenkin havahtunut siihen, ettei minulle ole itseasiassa vielä kertaakan tullut perinteistä talviahdistustani. Olen jopa nauttinut siitä - paitsi niistä hetkistä, jolloin on ollut luitahyytävän kylmä.

Olen aina sanonut, että talven pelastaja on joulu. Sen masentavan alkutalven jaksan raahustaa sen ajatuksen voimalla, että kohta on joulu. Joulun jälkeen taas yhtäkkiä pimeys alkaa heiketä ja pian onkin kevät.

Ja nyt talvi näyttääkin parhaita puoliaan, kun etäisesti kevättä lupaileva aurinko on taas alkanut muistuttaa olevansa vielä olemassa. Että älkääs nyt murehtiko, täällä vielä ollaan.

 Kelpaahan tuossa näkymässä aamiaistaan nauttia ja imeä samalla valoenergiaa. Kaupunki suorastaan hehkuu sitä. Ja oi, tässähän pitää pian hakeutua myös perinteiselle viikonloppukävelylle meren jäälle. Siinä vasta valoenergiaa saakin, keskellä hohtavan valkoista hankea ja sinistä taivasta. Myös ne meren päälle kävelyä jännittävät turistit tuovat aina hetkeen oman hienoutensa.

Naapuritalon savupiippukin näyttää aamuisin tupruttavan silkkaa valoa.

On muuten ihanaa, että me talvessa eteenpäin puksuttavat suomalaisetkin tunnumme jotenkin syttyvän uudelleen eloon, kun kevätaurinko tulee esiin. Kaikki vaikuttavat heti paljon iloisemmilta ja rennommilta. Siinä täytyy olla jokin yhteys, että esimerkiksi koulu- ja työyhteisössäkin parhaat nauruhepulit saadaan aina kevätvalon aikaan.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

2 kommenttia:

  1. Munkin mielestä joulu on ehdottomasti talven kohokohta! :) ja ihana tämä ulkoasu blogissasi!

    Mulla olis muuten blogissa arvonta meneillään, käy ihmeessä osallistumassa! :)
    http://mmilya.blogspot.fi/2013/01/a-r-v-o-n-t-30-lahjakortti.html

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, kun olet kirjautunut lukijakseni. Tervetuloa, toivottavasti viihdyt....piti tulla heti vastavierailulle...:)

    VastaaPoista