Ulkona kesäyö

Mitä ihanin kesä on meneillään. Ulkona kulkiessa en voi lakata ihmettelemästä sitä, miten kaunist kaikkialla on. Ja ne tuoksut!  Tuomi jo kukki, mutta nyt syreeni- tai ruusupensaan ohittaessa on pakko hengittää hiukan syvempään sen tuoksuterapian vuoksi.

Vaikka minulla ei ole kesälomasta tietoakaan, nautin kesähetkistä täysin siemauksin. Voisin kuljeskella ikuisuudet kesäyössä, jolloin on vähän hiljaisempaa jä kaikki värit hiukan pastellisoituvat.


Yksi suosikkiasiani kesässä on villikukat. Miksi laittaa kiskurihintoja kukkakauppaan, kun luonto tarjoaa mitä kauneimpia luomuksiaan? Suosikkejani ovat kielot (joka ikävä kyllä kuki jo), kissankellot ja toisten niin kovin parjaamat lupiinit. 


Ymmärrän, että puutarhoissa leviämään päässyt lupiini voi olla melkoinen riesa, mutta etenkin suureen, leveään maljakkoon poimittu suuri kimppu on ainakin omaan silmääni herkän kaunis. Varsinkin, kun kukat pääsevät hiukan kaartumaan. Johtuu varmaan kohdallani siitäkin, että lupiinien värit ja niiden yhdistelmät ovat kovasti mieleeni.

Haaveilin tässä, että seuraavaksi tahtoisin kerätä kokonaan purppuraisen kimpun, sillä sen värisiä ongasin juuri työpaikkani läheltä joutomaalta. Toivottavasti kukaan ei ehdi apajille ensin. Harmi kyllä lupiini on aika herkkä kukka ja kestää maljakossa kauniina vain muutamia päiviä. Ja kukinnot putoilevat kovin herkästi, joten asettelussa pitää olla helläkätinen.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

2 kommenttia:

  1. Äsken istutin juuri tuollaisen kultasade puun pihallemme...sain naapurilta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä upeita, aivan kun kulkisi jossain muualla kuin Suomessa.

      Poista