Follow Friday ja anatomian kauneutta

Hellurei, blogi on vedellyt joitain päiviä tirsoja siitä yksinkertaisesta syystä, että elämä on ollut niin arkista puurtamista, ettei mitään päivittämisen arvoista ole ilmennyt.

Ne jotka käyttävät Twitteriä saattavat tietää siellä olevan Follow Friday-tavan, jossa perjantaisin vinkataan seuraamisen arvoisista twiittaajista. Ajattelin käynnistää oman Follow Fridayni täällä blogissa ja vinkkailla perjantaisin kiinnostavista blogeista ja miksei myös sivustoista. Tosin en aio ottaa tästä sellaisia paineita, että ihan jokaikisenä perjantaina olisi pakkopakkopakko olla joku linkki tulilla tai maapallo suistuu radaltaan. Pingottaminen ja stressaaminenon monen pahan alku ja juuri. Mutta tästä lähtien siis blogi- ja sivustovinkkejä löytyy FollowFriday-tunnisteella.

Ensimmäisen FF:n kunniaksi eräästä mainiosta blogista ja sen vielä mainioimmasta pitäjästä Mrs. L:stä, jolla on sanaja huumorikin hallussaan. Rouva L:llä sattuukin juuri sopivasti olemaan käynnissä kiva blogiarvonta, johon ehtii vielä useamman päivän aikana osallistua. Eli hophop, menkääpäs tutustumaan tähän mahtinaiseen.

---

Halunan myös sanoa pari sanaa aiheesta, joka ehkä poikkeaa vhän blogin muusta sisällöstä. Toisaalta, tämäkin oli yksi suuren vaikutuksen tehnyt kokemus. Kävin siis eilen katsomassa Heurekassa viime viikolla avattua Body Worlds-näyttelyä. Kyseessä on siis tm kohuttukin näyttely, jossa esitellään ihmisen anatomiaa ja fysiikkaa aidoilla ihmsiruumiilla ja sen osilla, jtoka on plastinoitu eli käytännössä muovitettu.Jotkut saattavat kavahtaa ajatusta pällistellä kehoa, jonka tietää olevan oikea, mutta yllättävän luonnolliselta kaikki alkuepäilyjen jälkeen tuntui. Ainoastaan jotkin yksityiskohdat, kuten silmäripset tai hampaat saivat päähän välillä ajatuksen, että tämä tässä on ollut joskus elävä ihminen. Ja tietnekin välillä jäi miettimään sitä, mitä heille on tapahtunut.

Kaikenlaisille ruumiintoiminnoille yliherkille en näyttelyä suosittelisi, koska siitä tuli kaikesta huolimatta itsellenikin hiukan kummallinen olo, mutta jos ihmisekehon toiminta kiinnostaa muuten, niin menkää ihmeessä. Yleisesti kaikki oli vain käsittämättömän kiehtovaa, valaisevaa ja opettavaista. Ja kaiken rujoudenkin keskellä huomasi, miten käsittämättömän nerokkaita kokonaisuuksia olemme ja miten upeita ja suorastaan kauniita ovatkaan sellaiset kehon yksityiskohdat, joita emme yleensä näe. Olisin voinut tuijottaa esimerkiksi verisuoniston pienenpienten hisusuonten muodostamaa pitsirakennetta vaikka miten pitkään. Itseasiassa tuntuu nyt siltä, että paljon saattoi jäädäkin nkemättä ja huomaamatta, kun kiirehti aina katsomaan, mitä seuraavasta huoneesta löytyy. Voisin siis vierailla tuolla uudelleenkin.

Näyttely on Heurekassa elokuuhun saakka, eli vielä on aikaa käydä ihmettelemässä meidän monimuotoisuutta.


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 kommenttia:

Lähetä kommentti