Tänne voisin tehdä pesän

Voi itku. Ei saisi mennä katselemaan ihanien talojen myynti-ilmoituksia. Vo tulla surku ja jopa pieni kateus.

Sanotaaan nyt ihan ääneen, että minussa asuu kuolematon rakkaus Tampereeseen. Jokin siin kaupungissa on sellaista, joka vetoaa itseeni kovasti. Siellä myös asuisin mielelläni, mutta vielä ei ole elämässä tullut siihen tilaisuutta. Tampere olisi senkin suhteen täydellinen, että se on mukavan kokoinen kaupunki, mutta Helsinkiä lähempänä kotiseutuani ja muuta perhettäni.

Ja vielä kun siellä on sellaisia ihania alueita kuten Pispala. Oi, muistan yhä kuinka kävin ensimmäisen kerran Pispalassa vasta lukiosta suureen maailmaan poistuneena maitopartana ja lähes henkeä pidätellen hämmästelin, miten missään voi olla niin nättiä ja idyllistä. Silloin totesin, että jos minä saisin vapaasti muista tekijöistä välittämättä valita asuinpaikkani, niin aasuisin juuri siellä - kauniissa, vanhassa puutalossa, jossa olisi se henki.

Joten lähes itkua pukkasi kun internet heittää eteeni tällaisen ihanuuden. Kaikki kuvat ovat siis tuolta Oikotien ilmoituksesta.


Sijainti. Ulkoasu. Piha. Hirsiseinää (jonka minä tosin käsittelisin vaaleammaksi). Näkyvät kattohirret. Sopivasti rustiikkisuutta. Vanhoja tulisijoja. Voiko mikään olla näin täydellistä?

Täydellisyyttä tosin nakertaa epätäydellinen keittiö, se näyttää aika ahtaan malliselta. Mutta eiköhän pienten virheiden kanssakin oppisi elämään.Arvostan myös sitä, miten talo on remontoitu sen vanhanaikaista henkeä kunnioittaen. Suren aina sitä, jos vanhan kauniin talon sisukset remontoidaan niin moderniksi, että mitään alkuperäisiä yksityiskohtia ei jätetä ollenkaan esiin. Synti ja häpeä!

Mutta mikä on tuo kivipintainen saareke olohuoneessa? Baaritiski?  Voiko sille olla muuta tarkoitusta?

Ja ai niin, yksi perustavanlaatuinen virhe tässäkin talossa on: minä en voi saada sitä!

Voi rakas universumi ja korkeammat voimat. Suokaa minulle joko tuntuva lottovoitto tai varakas mies (mutta samaan aikaan ihana). 

Unelmoidahan saa, mutta joskus tuntuu niin ankealta, että jotkut haaveet ja unelmat eivät ole niin helposti toteutuvia. Ehkä niistä tarvitsee vain puhua joskus ihan näin "ääneenkin", että se jokin ihmisten haaveita toteuttava voima ottaisi asian käsittelyyn.

Jatkanpa tässä kuvien tuijottelua ja sen suunnitelua, miten tuolla sisustaisin ja miten koristelisin jouluna ja pääsiäisenä ja puutarhajuhlissa jajajaja...  Huokaus.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 kommenttia:

Lähetä kommentti